mandag, mars 14, 2011

Slow Food. Hva, hvorfor og hvordan?



Slow Food. Hva, hvorfor og hvordan?
Kom på møtet i Fuchsia Bergen torsdag 17. mars og hør om bevegelsen som startet i Italia i 1986 som
en protest mot hurtigmaten (”fast food”) og den stressete hverdagen som ikke gav rom for å samles om
det gode måltidet og nyte den gode smaken.

I dag er Slow Food-bevegelsen blitt verdensomspennende, og er representert i 135 land med over
100 000 medlemmer.

I Italia, med sine rike mattradisjoner, hadde de virkelig noe å forsvare. I Norge derimot, må det meste
gjenoppdages og innføres på nytt , men vi er på rett vei! Det dukker stadig opp nye produsenter med
nisjeprodukt som ivaretar den gode, ekte og naturlige smaken. Eldre husdyrraser som holdt på å bli
utradert er tatt opp igjen. Disse lokale produktene finner vei til forbrukerne gjennom nye kanaler. Egne
avdelinger har så smått begynt å finne innpass i våre supermarkeder, for ikke å forglemme ”Bondens
marked” som også blir etablert stadig flere steder i vårt langstrakte land.

Stadig flere oppdager at kortreist mat smaker bedre enn matvarer som er produsert langt borte og har
reist halve kloden rundt for å nå oss. Kanskje vi bør finne tilbake til sesongen for de enkelte matvarer?
Jordbær smaker tross alt best i jordbærsesongen hos oss, og ikke ved juletider når bærene må fraktes
fra Sør-Amerika. Kanskje det er på tide at de som har anledning til å anlegge en liten kjøkkenhage igjen
satser på å litt av sitt eget behov og nyte den gode smaken??

Kveldens foredragsholder er Egil Risnes, som er styremedlem i Slow Food Bergen.


Han er selv botaniker,mat- og hageentusiast.

torsdag, mars 10, 2011

Slow Food. Hva, hvorfor og hvordan?


Slow Food. Hva, hvorfor og hvordan?

Kom på møtet i Fuchsia Bergen torsdag 17. mars og hør om bevegelsen som startet i Italia i 1986 som
en protest mot hurtigmaten (”fast food”) og den stressete hverdagen som ikke gav rom for å samles om
det gode måltidet og nyte den gode smaken.

I dag er Slow Food-bevegelsen blitt verdensomspennende, og er representert i 135 land med over
100 000 medlemmer.

I Italia, med sine rike mattradisjoner, hadde de virkelig noe å forsvare. I Norge derimot, må det meste
gjenoppdages og innføres på nytt , men vi er på rett vei! Det dukker stadig opp nye produsenter med
nisjeprodukt som ivaretar den gode, ekte og naturlige smaken. Eldre husdyrraser som holdt på å bli
utradert er tatt opp igjen. Disse lokale produktene finner vei til forbrukerne gjennom nye kanaler. Egne
avdelinger har så smått begynt å finne innpass i våre supermarkeder, for ikke å forglemme ”Bondens
marked” som også blir etablert stadig flere steder i vårt langstrakte land.

Stadig flere oppdager at kortreist mat smaker bedre enn matvarer som er produsert langt borte og har
reist halve kloden rundt for å nå oss. Kanskje vi bør finne tilbake til sesongen for de enkelte matvarer?
Jordbær smaker tross alt best i jordbærsesongen hos oss, og ikke ved juletider når bærene må fraktes
fra Sør-Amerika. Kanskje det er på tide at de som har anledning til å anlegge en liten kjøkkenhage igjen
satser på å litt av sitt eget behov og nyte den gode smaken??

Kveldens foredragsholder er Egil Risnes, som er styremedlem i Slow Food Bergen.

Han er selv botaniker, mat- og hageentusiast.
Vi starter også opp med et fast innslag med aktuelle råd og tips om fuchsia.
Denne gangen er det Inger Mari Lund Håven som deler sin kunnskap med oss.
Nå håper vi dere er blitt såpass nygjerrige at dere tar turen til Fana kulturhus,
torsdag 17. mars kl. 19.00
Møtet er i samarbeid med folkeakademiet og er åpent for alle.